MoArt - Foto Op Zun Rotterdams

Terwijl ik in een sukkeldrafje de Ringrijk affiets, de warme zon op mijn bolletje koester en mij laaf aan het heerlijke briesje dat mijn weelderige haardos streelt, hoor ik woeste geluiden naderbij komen. ‘Kutwind!’ … ‘Klotezon!’ … ‘GVD!’ (Ik gebruik hier de afkorting!) … dan, vlak achter mij een luid geslurp, een slik en ‘Ahhh’.

Een jongeman van een jaar of 16 fietst mij voorbij, de schouders hoog richting de oren getrokken. In zijn rechterhand houdt hij een blikje goedkope Red Bull, op zijn bagagedrager liggen er nog twee. Opnieuw hoor ik: ‘Kutwind!’ … ‘Klotezon!’ … ‘GVD!’ … waarna hij het blikje aan zijn mond zet, luid slurpt, slikt en ‘Ahhh’ doet.

Ik besluit gezellig achter hem te blijven fietsen en zie dat hij een getailleerd zwart trainingsjack draagt dat tot aan zijn kin is dichtgeritst; een strakke, zwarte jeans; zwarte sokken en witte sneakers. Opnieuw declameert hij: ‘Kutwind!’ … ‘Klotezon!’ … ‘GVD!’ … met deze keer als bonus ‘Tief toch op allemaal!’ … waarna hij het blikje weer aan zijn mond zet, luid slurpt, slikt en ‘Ahhh’ doet.

Dit ritueel herhaalt zich nog enige malen, soms met, soms zonder de bonus. Wanneer we moeten stoppen voor een zebrapad zegt hij ineens tegen de overstekende moeders-met-kids: ‘Hallo! Alles goed? Lekker weertje! Lekker weertje!’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.