MoArt - foto columns Blockje Om

KIDS

Druk gebarend staat hij in zijn mobieltje te praten. Een mannetje van een jaar of twaalf, dertien met een strakke gelkop, brutale ogen en agressief malende kaken. Zijn kleding verraadt de smaak van een topvoetballer en zijn o-benen doen vermoeden dat hijzelf ook de nodige balletjes trapt. Naast hem staat een dikbebrild, bolhoofdig worstenbroodje geduldig zijn mond te houden.

Wanneer de topvoetballer is uitgebeld zegt het worstenbroodje: ‘Zo! Ik wist niet dat jij een Nokia 7110 hebt!!’

‘Ja,’ antwoordt deze, ‘Je moet natuurlijk wel mee blijven doen, hee.’

‘Natuurlijk,’ zegt het worstenbroodje en vraagt of-ie dit wonder der techniek eens mag vasthouden.

Met een gebaar van ‘Als ik jou daar nou een plezier mee kan doen’ duwt de topvoetballer zijn Nokia in de buik van z’n vriendje. Voorzichtig neemt deze het kostbare kleinood over. Zijn mond is inmiddels half opengezakt en zijn handen trillen een beetje. Zijn ogen stralen.

‘Ja, dat is wel zo makkelijk,’ zegt de prof. ‘Voor als mijn moeder het eten klaar heeft, of voor als mijn vriendin me nodig heeft.’

>>>>>>>

Het worstenbroodje beaamt de absolute noodzaak van een mobieltje, maar is tegelijkertijd geheel van de wereld. Hij waant zich net zo’n bink als zijn vriendje. Had hij maar die Nokia 7110, dan kon zijn moeder hem ook bellen. Of zijn vriendin. Als die hem ergens voor nodig had. Hoewel hij dan eerst een meisje moest vinden dat… Enfin.

‘Wil je hem een weekje lenen,’ klinkt het ineens.

Het worstenbroodje knikt heftig JA en ploft zowat uit elkaar van blijdschap. Dan betrekt zijn gezicht en vraagt hij: ‘Maar als je moeder je dan belt, of… je vriendin?’

De profvoetballer wuift zijn tegenwerpingen met een luchtig gebaar weg en antwoordt: ‘Het is uit met mijn vriendin. Dus blijf ik toch de hele week thuis.’

‘Uit!? Hoezo? Nu al? Maar waarom dan?,’ tuimelen de woorden uit de mond van zijn verbaasde vriendje.

‘Ach,’ zegt de profvoetballer, ‘Ze wilde me niet pijpen. En na anderhalve week daten heb je het dan wel zo’n beetje gehad, hee.’ (mei 2000)

Hendrik Block

Noot: Hendrik Block is bedrijfseconoom in wording. Hij studeerde reeds elf jaar, maar neemt dit jaar een sabbatical.

^^^^^^^^^^^^^^

Deze columns verschenen in A4 Magazine, het studentenkwartaalblad van AIESEC – rubriek: Blockje om (2000).

Noot: Midden ‘99 werd ik hoofdredacteur van A4 Magazine, toch wel het mooiste studentenblad dat Nederland ooit heeft gekend! Omdat ik naast mijn journalistieke stukken ook graag ‘verhaaltjes’ schreef, maar columnisten in die tijd een Uitgesproken Eigen Mening moesten hebben, en het als Echte Journalist not done was om columns te schrijven, kwam ik daarmee niet echt aan de bak.

Du moment dat ik hoofdredacteur was, introduceerde ik Hendrik Block, een tiendejaars bedrijfseconomie die over Het StudentenLeven zou verhalen. Zo schreef ik vier jaar lang toch (af en toe) een columnpje!

Nadat het eerste magazine met ‘Hendrik Block’ was uitgekomen vroeg een vriend me of dit ‘De Hendrik Block’ was. Wat bleek? Op de Erasmusuniversiteit – mijn uitvalsbasis – liep een Echte HB rond!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.